Новини 

Как да изберем правилния лаптоп?

Лаптопите са достатъчно компактни, за да ги носите със себе си, но все пак са достатъчно гъвкави, за да стартирате взискателни приложения. Това е най-добрият инструмент за сериозна работа или игра, независимо дали сте вкъщи, на път или в класната стая.

Макар самостоятелните таблети и смартфони да са винаги популярни, повечето хора осъзнават, че всичко работи по-добре на лаптоп. И така, какъв тип лаптоп трябва да си купите? Ето няколко съвета от нас.

Има голямо разнообразие от размери, функции и цени, което прави избора на най-добрия лаптоп предизвикателство. Ето защо трябва да разберете какви са вашите нужди.

Бързи съвети

Това са най-важните неща, които трябва да имате предвид при избора на нов лаптоп:

12,5 до 14-инчовите екрани предлагат най-добрия баланс между използваемостта и преносимостта. По-големите екрани са добра опция, само ако не пътувате много, а по-малките модели са чудесни за деца.

Ако ще харчите над 1000 лева за нова машина, търсете тези спецификации: процесор Core i5 или Ryzen 5 CPU, екран 1920 x 1080 пиксела, памет от 8 GB RAM и SSD Storage вместо твърд диск. Тези неща могат да променят живота ви!

8+ часа живот на батерията е идеален, ако възнамерявате да вземате лаптопа си навсякъде. Издръжливата батерия е добра опция и за дома, когато токът вкъщи спре, например.

Помислете за лаптоп 2 в 1 (с огъване или разглобяем), ако искате да използвате лаптопа си като таблет. Ако не, стандартен модел може да е по-добър избор за вас.

Chromebook е подходящ за деца и ученици, а и функционалността на тези устройства се разширява с все по-бързи темпове. Лаптопите с Windows и MacBooks предлагат много функционалност. А коя платформа предпочитате е въпрос на личен вкус.

Разбира се, много внимателно трябва да определите своя бюджет. Други неща, които трябва да имате предвид, са предпочитаните от вас марки. Основният избор обаче зависи от това дали ще работите повече или повече ще играете на машината, която ще си купите.

Повече за  най-добрите лаптопи можете да откриете тук.

Related posts

Leave a Comment